Ruilen en retourneren

Niet helemaal tevreden? Wij helpen je!

Een product via het internet of de telefoon besteld en toch niet helemaal tevreden? Veel van onze producten kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden. Sommige producten zijn uitgezonderd, bijvoorbeeld omdat je deze zelf samengesteld hebt (maatwerk). Wel hanteren wij een aantal voorwaarden, zorg bijvoorbeeld dat de originele verpakking bewaard blijft.

14 dagen bedenktermijn

Voor elk online besteld product geldt een bedenktermijn van 14 dagen, ingaande de eerste dag nadat de bestelling bij je is afgeleverd. Ben je niet helemaal tevreden over je aankoop en is het product ongebruikt en onbeschadigd, dan kan je het, zonder opgaaf van redenen, aan ons retourneren. Wij adviseren altijd de verzenddoos en de originele pakking voorzichtig open te maken, zodat je deze weer kunt gebruiken als je de bestelling wilt terugsturen. 

 

Ruilen

Wil je een artikel ruilen omdat deze tijdens vervoer is beschadigd of bijvoorbeeld omdat je toch liever een andere kleur hebt, dan is dat natuurlijk mogelijk. Is het vervangende artikel op voorraad, dan sturen wij deze toe zodra de retourzending door ons is ontvangen.

Procedure ruilen (mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst)

 • Neem contact op met onze afdeling Klantenservice en meld dat je een artikel wilt ruilen.
 • Na aanmelding van je omruiling ontvang je van onze klantenservice een omruilformulier. Vermeld hierop, welk artikel je terug stuurt en welk artikel je hiervoor in de plaats wenst te ontvangen (naam, kleur en productcode).
 • Gebruik voor de retourzending de adresgegevens naar jim3D.nl zoals aangegeven op het retourformulier en vermeld deze duidelijk op de retourzending.
 • Verpak het product met zorg in de originele verpakking en lever het pakket vervolgens af bij een afhaalpunt van DHL:
  retourverpakking
  Na ontvangst van het pakket zal het nieuwe pakket naar je toegezonden worden.
 • Is het vervangende product goedkoper, dan storten wij het verschil binnen 4 werkdagen retour op de bij ons bekende bankrekening. Is het vervangende product duurder, dan zenden we een email met een aanvullende factuur en betaalinstructies.

 

Retourneren (herroepen overeenkomst)

Procedure retourneren DHL pakketpost  (mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst)

 • Gebruik voor de retourzending de adresgegevens naar jim3D.nl zoals aangegeven op het retourformulier en vermeld deze duidelijk op de retourzending.
 • Verpak het product met zorg - in de originele verpakking - en lever vervolgens het pakket af bij een afhaalpunt van DHL:
  Retourverpakking
 • Zodra wij het geretourneerde artikel hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging per email.
 • Het door jou reeds betaalde aankoopbedrag wordt vervolgens binnen 4 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde product, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst door ons terugbetaald op de bij ons bekende bankrekening.

 

Klachtafhandeling

Wij verwerken je bestelling ten alle tijden met de grootst mogelijke zorg. Mocht er toch onverhoopt iets niet naar wens zijn verlopen, dan kan je contact opnemen via onze klantenservice pagina.